Van wireframe naar ontwerp tot development Na het goedkeuren van de wireframes ontvangt u van goeiezaak.com de ontwerpen. Dit is het eerste moment waarop de website écht visueel wordt. Nadat de designs goedgekeurd zijn wordt er gestart met development: het bouwen van de website.

Invision

Voor het presenteren van designs maakt goeiezaak.com gebruik van Invision. Dit is een online omgeving waarin de ontwerpen bekeken kunnen worden. U ontvangt via de mail een link naar de ontwerpen. Het gebruik van Invision biedt de volgende voordelen:
  • Designs worden bekeken via de browser. De uiteindelijke website gaat, uiteraard, ook bekeken worden via een browser. Hierdoor zijn de ontwerpen beter te beoordelen dan bijvoorbeeld via een pdf.
  • Altijd de laatste designs. Wanneer er aanpassingen zijn op de ontwerpen worden deze direct zichtbaar.
  • Gemakkelijk feedback geven op de ontwerpen (op de volgende pagina meer hier over).
  • Interactieve elementen. Een deel van de functionaliteiten kan nagebootst worden om nog meer de ervaring van de uiteindelijke website te evenaren.

Waar op te letten?

De ontwerpen lijken welliswaar erg op de uiteindelijke website, toch zijn er een paar belangrijke verschillen. Zo betreft het slechts een statische schets. Werkende knoppen, menu’s of  animaties zullen nog tijdens de development fase toegevoegd moeten worden, en vaak ontbreken de definitieve teksten of afbeeldingen nog. Met behulp van Invision proberen we de beleving van de ontwerpen aantrekkelijker te maken, maar het blijft een schets van de uiteindelijke website.

Hoe werkt het?

Hoe Invision werkt kunt u lezen in Uitleg Invision.pdf